virtuális asszisztenst keresek

Virtuális asszisztenst keresek – Segítek, hogy megtaláld!

Számos feladat van, ami delegálásra vár és végre eljutottál arra a pontra, hogy beüsd a keresőbe a „Virtuális asszisztenst keresek” kifejezést? Szerencsésen rátaláltál erre a bejegyzésre, melyben most elárulom, melyek azok a platformok, ahol megtalálod az igazit!

Virtuális asszisztenst keresel? Találd meg az igazit!

Arról már írtam, hogyan tudod kiválasztani a számodra legmegfelelőbb virtuális asszisztenst. Na de hogyan is jutsz el odáig, hogy egyáltalán felsorakoztathasd néhányukat az összehasonlításhoz? Lássuk a legjobb – Magyarországra szabott – lehetőségeket, hogyan találhatsz rájuk!

segítséget keresek

Ajánlás útján

Talán a legszerencsésebb akkor vagy, ha van egy olyan megbízható ismerősöd, aki már együtt dolgozik egy online vállalkozástámogatóval és Neked is ajánlja őt. Nyilván ekkor is megvan rá a lehetőség, hogy a ti vállalkozói kémiátok nem fog megegyezni, illetve, hogy Te nem azt várod tőle, amit és ahogyan másnak dolgozik.

De mindenképp óriási előny, ha rendelkezel egy számodra megbízható fél véleményével is. Nyilván, az online térben mára már rengeteg véleményezési lehetőség megnyílt, de biztos szívesebben veszed egy jó ismerősöd tapasztalatát, mint egy vadidegenét.

Illetve, ha már összeköt a virtuális asszisztensével – de Neked ő mégsem szimpatikus – megkérdezheted a VA-tól, hogy nincs-e olyan „kollégája”, akivel szerinte megtalálnátok a közös hangot.

Social media felületen

Ha nem Te akarod közhírré tétetni a saját felületeden, hogy virtuális asszisztensre lenne szükséged, akkor keresgélj a közösségi média platformokon. Főként a Facebookon és a LinkedInen van erre szuper lehetőséged.

Facebook virtuális asszisztens keres-kínál csoportokban

A Facebookon számtalan csoportot találsz. Szinte már minden létező fogalomra létrehoztak legalább egyet. (Talán még a kiskutya farkára is.)

Kezdhetsz akár egy átfogóbb üzleti/freelancer csoporttal is. Itt számtalan olyan posztot fogsz találni, ahol virtuális asszisztensek „hirdetik” magukat. Például:

  • Szabadúszók Csoportja – Freelancer Munkák Keres-Kínál Országos
  • Üzletelj hazai vállalkozókkal! KKV kapcsolati és információs csoport
  • KKV üzleti kapcsolatépítő csoport

De indíthatsz rögtön virtuális asszisztens keres-kínál Facebook csoporttal is. Például:

  • Virtuális Asszisztens Szolgáltatás KERES-KÍNÁL
  • Online vállalkozástámogatók (virtuális asszisztensek) keres-kínál csoport

Ha ezekben a csoportokban találsz egy-egy – elsőre szimpatikus – VA-t, akkor továbbléphetsz a saját személyes-, illetve üzleti Facebook oldalára, hogy meglásd, mit ír magáról, miket posztol. Itt ne állj meg, mert amelyik VA rendelkezik vele, feltünteti webhelyének elérhetőségét is. Ott pedig még az árazását is megtalálhatod az elérhetőségeivel együtt.

Hívd fel nyugodtan, akár egy videóhívás keretében. Számos VA az első konzultációt ingyenesen tartja.

virtuális asszisztens segítség

LinkedIn szakmai felületen

LinkedInen úgy találsz rá legegyszerűbben online vállalkozástámogatókra, ha a portál keresőmezőjébe beírod a „virtuális asszisztens” kifejezést. Kattints a „See all results” gombra, majd válaszd a „See all people results” lehetőséget. Így az összes olyan személyt ki fogja Neked dobni, aki a névjegyében szerepelteti a keresett megnevezést.

Mivel ez egy szakmai platform, ha precíz a leendő VA-d, kitöltötte magáról a tanulmányok, tapasztalatok részeket is. Ezek nagyon fontos információkat hordozhatnak számodra.

Illetve, itt is nézd át alaposan, milyen bejegyzéseket találsz nála.

A LinkedIn javára egy hatalmas plusz pont, hogy itt a felhasználók „Skills”-eket, azaz képességeket is megadhatnak magukról. Például megbízhatóság, kitartás, pénzügyi tudás, PowerPoint ismeret stb. És itt még nincs vége! Ezeket a készségeket más felhasználók jóváhagyhatják, hogy az illető valóban birtokában van vele.

LinkedInen általában a „Contact info” részben találod az illető honlapjának címét, ha rendelkezik vele.

Google keresővel

Weboldala nem mindegyik virtuális asszisztensnek van. Valaki nem gondolja olyan fontosnak, hogy beinvesztáljon akár idővel, akár pénzzel annak beindításába, illetve fenntartásába.

Viszont, aki rendelkezik vele és foglalkozik annak SEO-jával (keresőoptimalizálás, hogy honlapja a találatok közt minél előrébb szerepeljen), azt a fontos kulcsszavakra a hirdetések utáni első helyeken megtalálod.

Lényeg a lényeg, hogy írd a Google keresőmezőjébe a „virtuális asszisztens” vagy „virtuális asszisztenst keresek” kifejezést. Először megjelennek a fizetett hirdetések, vagyis, akik pénzt fizetnek azért, hogy megjelenjenek. Jobban mondva, ha kattintasz az oldalukra. A Te döntésed, hogy ezeket is figyelembe veszed, vagy csak az organikus (ingyenes) eredményeket.

A megnyitott weboldalakon nézz szét alaposan, hiszen több mint valószínű, hogy még az árszabását is megtalálod az illetőnek. Ez lehet akár projekt alapú, akár óradíj alapú árazás. Sőt, kedvező csomagajánlatokra is bukkanhatsz.

Bízz a megérzésedben!

Ha túl vagy rajt, hogy összevetetted már számos virtuális asszisztens adatlapját, weboldalát és még mindig bent maradt a rostádban kettő-három személy, akkor ezen a ponton már tedd félre az észérveket. Jöhet a megérzésed, hiszen a kémia is nagyon fontos szerepet fog játszani a köztetek lévő együttműködés során.

Ne feledd, az egyik legdrágább értéked az időd!

Elkezdted a virtuális asszisztens keresést, vagyis szeretnél feladatokat kiszervezni, hogy több időd maradjon más fontos dolgokra. Akkor ne állj meg itt!

Keresd meg a legszuperebb segítődet és kössetek megbízási szerződést! Meglátod, ezután sokkal több időd jut majd a produktívabb feladatokra és a családodra, barátaidra, pihenésre.

Engedd el azokat a dolgokat, amiket nem Neked kell elvégezned! Helyezd arra a fókuszt, amit szeretsz csinálni! Ebben tudok Neked én is virtuális assisztensként segíteni. Keress meg és átbeszéljük, hogyan tudlak tehermentesíteni!

sikerül