jegyzetek, cetlik ha nincs ClickUp

ClickUp workspace: a tervezéstől a hatékony munkavégzésig

Bármilyen iparágról legyen is szó, kiemelkedően fontos a szervezett munkavégzés. Éppen ezért lehet szükség egy feladatkezelő rendszerre, amelyre maximálisan támaszkodhatsz. Mielőtt közelebbről megismernéd a ClickUp világát, tedd fel magadnak a kérdést: mi a legfőbb célod és miben fog tudni neked segíteni a ClickUp workspace?

Igények és a célok meghatározása

A mindennapokban használt rendszerek nagymértékben kihatnak a cégek sikereire. Mindenhol elmondható, hogy számtalan folyamat fut egyszerre házon belül, amely nagy figyelmet és átláthatóságot követel meg. Vizsgáld meg, hogy mi az, ami már jól működik, azokat átültetheted a ClickUpra. Bár így is előfordulhat, hogy lesznek olyan területek, amelyek innovációra szorulnak.

A Selector csapata több munkafolyamat megszervezésére, munkaidő nyomonkövetésre, jelentések készítésére stb. használja a ClickUp-ot. Ha bővebben tájékozódnál a legjobban bevált példákról, olvass utána a marketing ügynökség weboldalán.

Gyűjtsd össze a legfontosabb elemeket és funkciókat!

Érdemes már a legelején felkészülni arra, hogy egy ClickUp workspace fejlesztése a tervezési szakasztól a bevezetésig számos lépcsőfokot tartogat. Ajánlott egy részletes projekttervet készíteni és nyomon követni, hogy mi az, amit biztosan el szeretnél vele érni. Ennek a legegyszerűbb módja, ha összegyűjtöd azokat a területeket, sablonokat, funkciókat, amelyek elengedhetetlenek a mindennapos munkavégzés során.

ClickUp projektek

Melyik lehet a megfelelő ClickUp csomag?

A ClickUp nagy előnye, hogy a mindennapi munkához szükséges funkciók vagy részlegesen ingyenesen, vagy teljesen ingyenesen elérhetőek akár csomagban is. Így előfordulhat, hogy kis csapat esetén nincs szükség korlátlan számú taskra.

Feladatnézetek testreszabása

Első lépésként tervezz meg egy olyan ClickUp munkaterület-hierarchiát, amely passzol a szervezet struktúrájával. A ClickUp számos feladatnézetet kínál, például a lista, naptár, Gantt-diagram, tábla nézeteket. Ezek mind testreszabhatóak a projektek és a csapat igényeire.

Feladatnézetek és a feladatstátuszok kapcsolata

A feladatnézetekhez kapcsolódnak a feladatstátuszok, ezekből listaként más-más típusút állíthatsz be. Mit jelent a feladatstátusz? Hagyományos esetben papíralapon vezetett feladatlistákról beszélünk, melyek lehetnek elvégzésre váróak, teljesítettek, valamilyen módon jelölve. (Pipálással, áthúzással.) A projektmenedzsment platformok előnyei, hogy rengeteg státusztípust kínálnak, iparágtól, munkafolyamattól függően.

Egyéni mezők

Az egyéni mezők lehetővé teszik a projektekhez kapcsolt egyedi adatok rögzítését. A projektek állapotánál segítségedre lehetnek az egyéni mezők, amellyel követheted a határidőket, projektek állapotát, vagy a csapat számára hasznos információkat.

Feladatok közötti kapcsolattípusok a ClickUp-ban

Függőségi kapcsolat

  • Kapcsolódik másik feladathoz 
  • Másik feladatra vár 
  • Másik feladatot blokkol 

Egyéb kapcsolatok

  • Összekapcsolt feladatok: A feladatok kapcsolódhatnak egyéb feladatokhoz más módon.
  • Dokumentum kapcsolat: A feladathoz tartozó dokumentumokat adhatjuk meg. 
  • Integrációk: Aktív alkalmazás-integrációk, beágyazások és webhelykapcsolatok ikonjai is megjelenhetnek.

A ClickUp-ot akár meglévő projektmenedzsment felületed optimalizálására használnád, akár csak most ismerkedsz vele, bízunk benne, hogy segítségedre volt a cikkünk!

ClickUp együttműködések

A cikk írója:

Selector Digitális Marketing Ügynökség
Gondosan válogatott online megoldások.
Kombináljuk azokat az új technológiákat, módszereket és eszközöket, amelyekkel a lehető legnagyobb értéket teremthetjük Ügyfeleink számára.
Tel.: +36 20 414 5065
E-mail: hello@selector.hu
Web: www.selector.hu

Képek: ClickUp, Unsplash