fagyiskocsi és vállalkozónő

Első negyedévem vállalkozónőként

Korábbi bejegyzéseimben már írtam a vállalkozónővé váláshoz vezető útról. 33 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy rájöjjek, ez az én utam.

Anyaság vs. munka

Nem, mintha nem lennék alkalmas egy beosztotti pozícióra, mindössze a gyerekek születése után mindenképpen kötetlenebb állásra vágytam. A kötetlenebb alatt azt értem, saját magam oszthatom be az időmet, ami olykor az esti munkavégzést is jelenti.

Érdekes ez anyaként, hiszen onnantól kezdve, hogy a kis „csomaggal” hazatérünk a kórházból, átalakul az életünk. Vannak, akik kitűnően manővereznek az anyaság, munka, női szerepek között és csont nélkül zsákolják a hétköznapokat.

Nekem ez nem ment, folyton rosszul éreztem magam. Vagy a gyerek miatt, akiért késve értem oda az oviba, vagy a munkatársaim miatt, akiknek megint helyettesíteniük kellett egy-egy váratlan betegség okán.

kisgyerekek

Gombócok osztogatása helyett vállalkozónővé válás

Sokáig fagyiskocsin képzeltem el magam, ahogy mérem a méretes gombócokat a vidám családok tölcséreibe, de be kellett látnom, hogy ez főképp nyáron opció, nem beszélve arról, hogy ha én fagyizóban dolgoznék, tisztán deficitet produkálnék. Ez van, ha az ember lánya édesszájú.

Végül pár zsákutcából tolatás után megtaláltam az utam online asszisztens és szövegíró vállalkozónőként. Nagyon féltem a kezdetektől, hiszen ki akarna velem dolgozni, gondoltam. Nem ismernek, nincs nevem a „piacon”.

Végül a tervezetthez képest 1 évvel később, azaz idén februárban kiváltottam a vállalkozóit. Június óta dolgoztam az induláson. Facebook oldalt készítettem és kezdtem tartalommal megtölteni, jelentkeztem munkákra, aktívkodtam a releváns közösségekben. Az első komoly megbízás párban érkezett, akikkel azóta is tart a közös munka.

Május közepe van és eddig nem volt olyan nap, mikor ne kellett volna leülnöm a gép elé dolgozni. Nagyon élvezem, mert mindig szerettem új embereket megismerni, ez pedig a jelenlegi helyzetben szinte folyamatosan adott.

A saját időm felett én rendelkezem, így, ha napközben anyai minőségemben van rám szükség – mint az elmúlt hónapok digitális oktatásában is -, este vagy éjszaka dolgozom. Megtalálnak kisebb munkákkal is, de volt példa tizenezer karakteres blogbejegyzésre is. Elsősorban szövegírással bíznak meg, de bőven akadnak asszisztensi feladataim is.

blogírás

A szomszéd kakasa

Az első negyedévemet pozitívan értékelem megbízások és kapcsolatépítés tekintetében. Azért a fagyiskocsi ötletet még nem vetettem el, de egyelőre maradok az online asszisztens és szövegírásnál.

Kalória szempontjából mindenképpen jobban járok a jelenlegi elfoglaltságommal, de a nagy melegben biztos lesz alkalom, mikor az irodámnak átmenetileg a kertet nevezem ki. A legutóbbi ilyen eset kis konfliktussal zárult, ugyanis a szomszéd kakasnak is akadt mondanivalója a videómeetingen, túl is harsogott.

Hálás vagyok azért, hogy részese lehetek a virtuális asszisztensek közösségének és hálás a megbízóimnak, akik folyamatosan ellátnak munkákkal és bizalmat szavaztak nekem.

kakas

A cikk írója:
Kőtörő-Sleisz Anna, virtuális asszisztens

Ahol felkeresheted Annát:
online-asszisztencia2.webnode.hu
facebook.com/kotorosleiszanna.online.asszisztens
kotoro.sleisz.anna@gmail.com