virtuális asszisztens képzés

Melyik az a virtuális asszisztens képzés, ami hozzásegít, hogy profi online vállalkozástámogató legyél?

Eljött az életedben az a pont, amikor azt érzed, váltanál? Amikor úgy érzed, ki akarsz szakadni az alkalmazotti létből? A magad ura szeretnél lenni és a feladataid rugalmas munkaidőben, helyfüggetlenül végezni? Egy virtuális asszisztens képzés elindíthat utadon.

A váltás egyáltalán nem könnyű!

Oda kell szívvel-lélekkel tenni magad! Főleg akkor vagy nehéz helyzetben, ha mindig is alkalmazott voltál és nem volt körülötted vállalkozó a családban.

Mint mondtam nehéz, de nem megvalósíthatatlan!

Ha szeretsz a számítógépeden „bűvészkedni” és úgy gondolod, Neked való szakma lenne a virtuális asszisztencia, vagy ha már csak egy kicsit is játszadozol ezekkel a gondolatokkal, olvasd el a cikkem és megtudhatod belőle, melyek azok a virtuális asszisztens képzések, amiket jó szívvel ajánlok Neked.

Milyen végzettség kell, hogy belekezdhessek?

Azt tudnotok kell, hogy a virtuális asszisztenciához nem kell konkrét végzettség. Igazából, jöhetsz Te bármilyen szakmából, ha van affinitásod és tapasztalatod, amikkel aztán sikeresen teljesítheted a megbízásokat, akkor bátran belevághatsz!

virtuális asszisztens képzés

Rengeteget olvastam a témával kapcsolatban, csatlakoztam különböző Facebook csoportokhoz, hogy aztán az ottani, számomra releváns posztokat elolvashassam.

Nekem a legtöbbet Szabó Ágnes „Virtuális asszisztensek fóruma” csoportja segített, hogy bele merjek vágni az egyéni vállalkozásba, mint virtuális asszisztens! Ágitól és csoportjától a mai napig bármikor kérdezhetek, mindenkinek nagyon szívesen segítenek.

Igaz, hogy közvetlen kollégáim nincsenek, de bármikor segítségemre vannak pl. az említett csoport tagjai. Szóval Te sem leszel egyedül!

Virtuális asszisztens képzés – Most akkor mit ajánlasz?

Azért, hogy ráerősítsek a korábban megszerzett tudásomra és eddigi tapasztalataimra, képzéseket is elvégeztem, illetve végzek, amiket Nektek is szívesen ajánlok.

Pár éve még nem volt virtuális asszisztens képzés Magyarországon, most viszont elkezdett bővülni a kínálat. Éppen ezért, mielőtt belevágnál valamelyikbe, olvass utána, hogy melyikre milyen ajánlások érkeznek.

Így lehetsz Te is profi online vállalkozástámogató – színvonal, minőség, felelősen

Szabó Ágnes nevét az előbb már említettem a Facebook csoportja miatt. Most újra fel kell hoznom. Ági egy online workshopot tartott, amit most elérhettek videók formájában pénztárcabarát áron.

A webinárt megtalálhatjátok “Így lehetsz Te is profi online vállalkozástámogató – színvonal, minőség, felelősen” címmel. Ági maga is online vállalkozástámogató, így bennfentes tudása alapján tanulhattok tőle.

Szabó Ágnes - Virtuális Irodaház

Aki még csak érdeklődik a VA szakma iránt, most próbálja felkutatni hozzá a lehetőségeket, a hogyan kezdjek bele megoldásokat, nekik mindenképp nagyon hasznos ez a videós tanfolyam.

A videók tartalma, ahogy Ági írja le:

 • az alapoktól indulunk, és a sikeres működtetéshez való információkat adom át érthetően, gyakorlatiasan
 • online vállalkozástámogatói munka bemutatása, piaci körkép
 • a pálya nehézségei
 • jogszabályi megfelelőségek
 • a vállalkozás indításának gyakorlati lépései
 • szükséges anyagi, tárgyi feltételek
 • árképzés
 • működési terv
 • specializáció
 • konkurencia
 • szolgáltatások gyakorlati bemutatása
 • online megjelenés
 • ügyfélszerzés
 • kommunikáció írásban, szóban
 • panaszkezelés
 • időgazdálkodási tippek
 • legfontosabb szoftverek, oldalak, appok
 • online vállalkozástámogató szótár

Aki szeretné, hogy összeszedett tudása legyen a virtuális asszisztenciáról, bátran ajánlom, hogy végezze el ezt a képzést!

Virtuális asszisztens online képzés

Szilágyi Balázs a Honlapra Fel! márka és weboldal létrehozója. Balázs Virtuális asszisztens online képzésébe is belevágtam, ami mindig tud valami újat mutatni számomra. A képzés elvégzésével hivatalos tanúsítványt lehet szerezni.

Szilágyi Balázs - Honlapra Fel

Aki úgy érzi, neki elég az alap képzés, annak a haladóra nem kell előfizetnie. Balázs így jellemzi alap képzését:

„A virtuális asszisztens alapképzésen megtanulod mindazt a gyakorlati ismeretet, amellyel stabilan fogsz tudni dolgozni, mint virtuális asszisztens. Ez akár a nulláról indulva elvégezhető, nem szükséges előzetes tudás vagy ismeret.”

Aki haladó képzést szeretne, az alapot is el kell végeznie. Én személy szerint ezt a lehetőséget javasolnám. Ahogy Balázs is írja, rengeteg gyakorlati ismeretet ad:

„A haladó képzésen valóban olyan haladó gyakorlati tudást fogsz szerezni virtuális asszisztensként, amellyel egészen különleges feladatokat is profi módon fogsz tudni kivitelezni. Ráadásul itt tanulod meg a saját virtuális asszisztens vállalkozásod felépítését is – akár egyedül, akár kollégákkal szeretnél dolgozni. A haladó VA képzés tartalmazza egyben a Virtuális Asszisztens alapképzés teljes anyagát is, így akár a nulláról indulva a teljesen profi szintig juthatsz el!”

Smart Angel virtuális asszisztens képzés

Várhegyi Orsolya és férje Várhegyi Tamás Smart Angel virtuális marketing asszisztens képzése is kihagyhatatlan a listából.

Ha esetleg még nem ismernétek őket: Orsi már sok éve segít sikeres vállalkozóknak, levenni a vállukra nehezedő háttérfeladatokat, néhány éve pedig megalapította az első hazai virtuális marketing asszisztens közvetítő oldalt, a Smart Angel-t. Tamás pedig online marketing tanácsadó, előadó és bestseller író.

Várhegyi Orsolya - Smart Angel

Orsi virtuális asszisztensi háttere és Tamás online marketing tapasztalata egy nagyon jól felépített és részletesen kifejtett – cseppet sem unalmas – tananyagot hozott létre.

A képzés vége egy elméleti teszt kérdéssorból és gyakorlati feladatcsomagból álló vizsgával zárul, amelynek elvégzése önkéntes és ingyenes. Ha sikerrel vizsgázol, akkor oklevelet is kapsz és akár még fizetős ügyfeleket is közvetíthet neked Orsi. Ez utóbbi lehetőséggel teljesen egyedülálló ez a tanfolyam és szuper segítség tud lenni.

Horváth-Juhász Anita Diána Virtuális asszisztens képzése

Horváth-Juhász Anita Diána Virtuális asszisztens képzésébe belemerülve, az első pillanattól láttam, hogy ő egy kifejezetten extrovertált, magabiztos személyiség. Ennek több szempontból is nagyon pozitív a hozadéka a képzés tekintetében.

Az egyik, amit Anita is megfogalmaz a honlapján. Mivel rendkívül nyitott az új kihívásokra, az új ismeretek elsajátítására, így élete során rengeteg munkahelyen állta már meg a helyét, változatos feladatokat végezve. Az évek során megszerzett sokrétű tudását az oktatóanyagba is beleszőtte.

Illetve, a másik előnye Anita személyiségének, hogy ez a nyitottság nagyon ösztönzőleg, lelkesítően tud hatni a tanulni vágyókra.

Horváth-Juhász Anita Diána

Anita kínál egy Alap-, és egy Hivatalos tanúsítványt adó virtuális asszisztensi képzést is. Mindegyik több fontos szekcióra van osztva, melyeken belül számos oktatóvideó található. Segítségként százalékok mutatják, hogy hol tartunk az egyes videók meghallgatásában.

Mindkét kurzus a virtuális asszisztensi vállalkozás elindításához nyújt segítséget.

Azt fontos tudni, hogy a Hivatalos tanúsítványt adó képzés az Alap képzést is magába foglalja, emellett pedig kiegészül olyan további hasznos információkkal, amik a virtuális asszisztensi munka során előkerülhetnek. Többek között pl. videószerkesztés, Google programok bemutatása, Office szoftver alapok, vagy projektmenedzsment alkalmazások.


Ezeket a képzéseket jó szívvel ajánlom Neked, hogy Te is mielőbb el tudd érni céljaidat!

Kiskó Anikó virtuális asszisztens

A tanulás a legerősebb fegyver, amivel megváltoztathatod a világot.

Nelson Mandela