online asszisztens ellenőrző lista

10 pontos lista, hogy mikor remek választás egy online asszisztens

Gondolkodtál már azon, hogy talán Neked is érdemes lenne megbízni egy online asszisztenst? Segítségül, összeállítottam számodra egy 10 pontos listát. Minél több állításra IGEN a válaszod, annál inkább megállapítható, hogy szuper segítség lehet vállalkozásod számára egy online asszisztens.

Nem is szeretném tovább rabolni az idődet. Vágjunk bele!

10 pontos lista, hogy mikor remek választás egy online asszisztens:

  • Csak időszakos többletfeladata akadt a vállalkozásodnak.
  • Általában nincs annyi munka, hogy azt egy állandó alkalmazottal kelljen ellátni.
  • Nem tartod szükségesnek, hogy élőben találkozzatok.
  • Nem akarsz fizetni irodai költségeket (bérleti díj, közüzemi díjak). Az online asszisztensek otthonról dolgoznak, így nem is lesz szüksége rá, hogy irodát biztosíts részére.
  • Csak a ténylegesen feladattal eltöltött időt akarod fizetni és nem havi fix munkabért. Egy online asszisztens esetében nincsenek kávé-, mosdó-, egyéb szünetek. Ha óradíjas elszámolásban történik a megállapodás, az online asszisztensek általában időmérő applikációt használnak. Persze projektáras elszámolásban is meg lehet egyezni. Ekkor sem havibért, hanem előre megbeszélt projektárat kell fizetned az elvégzett munka után.
  • Nem szeretnél bajlódni azokkal az egyéb kifizetésekkel, amiket egyébként a munkavállaló után kellene intézned (járulékok, költségtérítés, jutalom, cafeteria). Ráadásul az online asszisztensek saját maguk intézik adózásukat.
  • Nem akarsz bajlódni a szabadságok kiadásával.
  • Nem szeretnél eszközöket biztosítani a munkavégzéshez (számítógép, fénymásoló, nyomtató, szoftverek, internet és telefon előfizetés). Ha egy online asszisztenst bízol meg, ő a saját felszerelését fogja használni.
  • Nem akarsz üzemorvosi költséget fizetni, üzemorvost keresgélni.
  • Egy komolyabb elköteleződés előtt kíváncsi vagy rá, vajon milyen együtt dolgozni a kiszemelteddel. Egy online asszisztens esetén egyszerűbb dolgod van. Vele köthetsz akár csak egyetlen egy projektre megbízási szerződést és akkor dolgozol vele tovább, ha elképzelésedet sikerült megvalósítania. Az irodai adminisztrátorral kötött munkaszerződés azonban már egy jelentősebb elköteleződés. Ebben az esetben – ha meg akarod ismerni a munkavállaló személyiségét, kvalitásait – vagy egy határozott idejű munkaszerződést kell kötnöd a dolgozóval, vagy próbaidőt kell kikötni, melynek ideje alatt akár Te, akár a munkavállaló indoklási kötelezettség nélkül, azonnali hatállyal felmondhatja a munkaviszonyt.
lista

Ha a cikk alapján úgy döntöttél, szeretnéd egy online asszisztens segítségét igénybe venni, keress bizalommal:

Kiskó Anikó