virtuális asszisztens árak

Virtuális asszisztens árak

Szeretnéd tudni jelenleg hogy alakulnak a virtuális asszisztens árak Magyarországon?

A virtuális asszisztens kifejezés hazánkban még viszonylag új fogalom. Sokan még azt sem tudják mit is csinál egy VA, nemhogy mennyibe kerül a munkájuk…

Azért is írom a bejegyzéseimet, hogy minél inkább kitisztulhasson a virtuális asszisztenseket körülvevő köd. Most az árazásról libbentem fel a fátylat. Tartsatok velem!

Virtuális asszisztens árak Magyarországon

A virtuális asszisztensek általában alanyi adómentes KATA-s egyéni vállalkozók, így ÁFA nélkül kerül a számlájuk kiállításra, azaz nem kell a szolgáltatás után ÁFA-t fizetned. Persze vannak kivételek.

Ezeket természetesen célszerű még a megbízás létrejötte előtt átbeszélni.

A feladatokat általában óradíjas-, vagy projektáras elszámolással vállalják. Ez sokaknál megbeszélés kérdése, de vannak virtuális asszisztensek, akik ragaszkodnak egyikhez-másikhoz.

Ha óradíjas elszámolásban történik a megállapodás, a VA-k általában időmérő applikációt (pl. Toggl Track) használnak, hogy pontosabban lehessen mérni a feladattal töltött időt. Valamint, így listák is lekérhetők, amit aztán a megbízó is át tud nézni.

Sok virtuális asszisztens vezetett be csomagajánlatokat az óradíjas elszámoláshoz. Vagyis, minél több óraszámban van igénybe véve a szolgáltatás, annál olcsóbb az óradíj.

Az óradíjat egyesek minden megkezdett óra esetén felszámolják, van, aki félóránként nézi az időtartamot, valaki pedig perc alapon számláz.

árak

Na de jöjjön, amire igazán kíváncsiak vagyunk. Mennyi a virtuális asszisztens óradíj alkalmi, egyszeri feladatok esetén?

Az alap óradíj nagyon változó. Átlagosan kb. 3.500-4.000 Ft. Mindenki másképp árazza be magát. Nincs két egyforma VA, így az áraik is eltérőek. Mások a tapasztalataik, a képzettségük.

Sajnos 1.500 Ft óradíjas virtuális asszisztensek is megtalálhatók a piacon. Nem tudom mennyire lehet minőségi a munkájuk ilyen árképzéssel. Nekem az „Olcsó húsnak híg a leve” közmondás és az „ár-érték arány” jut erről eszembe…

A plafon teteje nagyjából 5.000 Ft-ra tehető. (Sőt, ha nagyon kutakodunk, még magasabb összegeket is találhatunk.) És itt most tényleg a virtuális asszisztensek munkadíját írom, nem a speciális szakterületekét, mint pl. az online marketing szakértőét, SEO szakemberét, vagy grafikusét.

árazás

Első konzultáció összege

Nagyon megosztó, hogy az első konzultációt ingyen, vagy pénzért kínálják az online vállalkozástámogatók.

Én, mint virtuális asszisztens, az ingyenes első megbeszélés híve vagyok. Nem frusztrálom a megbízót azzal, hogy hadarja el az átadandó feladatokat, mert pörög az órája. Így nyugodtan, minden részletet meg tudunk beszélni.

„Virtuális asszisztenst, vagy irodai adminisztrátort alkalmazzak?”

– Fordulhat meg a cégvezető fejében a nagy kérdés.

Leginkább a következők alapján dől el, hogy kire esik a választás:

  • Ha csak időszakos többletfeladat akadt, ideális egy virtuális asszisztens megbízása. Ha általában nincs annyi munka, hogy azt egy állandó alkalmazottal kelljen ellátni, akkor is egy VA lehet a megoldás. -> A virtuális asszisztensnek megbízási díjat kell fizetni.
  • Ha napi 8 órában van szükség adminisztrátor jelenlétére, nyilván irodai adminisztrátort kell választani. -> Az irodai adminisztrátornak munkabért kell fizetni.

Ha már az árakról beszélünk…

Azt azért ne felejtsük el, ha egy virtuális asszisztenst szeretnénk megbízni, neki az óradíjon / projektáron kívül semmilyen más összeget nem kell fizetnünk.

Nem kell számára irodát fenntartanunk, mert otthonról dolgozik, így nem kell bérleti díjat, közüzemi díjakat fizetni. Valamint, üzemorvosi költség sem fog felmerülni.

A VA nem munkaviszonyban áll a megbízójával, így nem kell fizetni utána, amit egyébként a munkavállaló után kellene (bérek, járulékok, költségtérítés, jutalom, cafeteria).

Ha egy kis-, vagy középvállalkozás elfoglalt vezetője vagy és szeretnéd, hogy tehermentesítselek, vedd fel velem a kapcsolatot!

Kiskó Anikó virtuális asszisztens